FAKROs historia

Historia

Företaget FAKRO grundades 1991 i Nowy Sacz, en mycket vacker stad belägen 100 km söder om Krakow och ungefär samma avstånd från de polska Tatrabergen.
Bolagets rötter går mycket djupare. De första diskussionerna om idén att skapa ett företag som producerar takfönster i Polen inleddes för över 25 år sedan . FAKROs grundare är Ryszard Florek - nuvarande VD för företaget och delägare, som 1986 etablerade en träslöjds anläggning i hans hemstad, Tymbark. De medel som utvanns genom att sälja olika produkter, gjorde det möjligt att förbereda och genomföra den storskaliga produktion av takfönster som utvecklades i Nowy Sacz.
Numera är FAKRO en av världens ledande producenter med uppskattningsvis 15% av den globala andelen av takfönster på marknaden och är den oomstridda ledare för handel i Polen. FAKRO Group består av 12 tillverkande företag över hela världen och 16 utländska dotterbolag. Det sysselsätter för närvarande mer än 3300 personer.
Företaget erbjuder ett mycket omfattande urval av takfönster tillsammans med ett brett sortiment av tillbehör och vindsstegar. Fakro produkter säljs i massor av länder i världen - i själva verket i varje land där takfönster kan användas.